Meteen aan de slag?

Meld je aan bij Evolve Health en ontvang je gratis e-book.

HAAL HET BESTE UIT JEZELF

Wij zijn er om je te helpen groeien.
Dat doen we door je fysiek en mentaal op de toppen van je kunnen te laten presteren.

TRAIN HARD. VOEL JE GEWELDIG.

We zijn een exclusieve personal trainingsstudio met vele extra’s. Naast personal training bieden we fysiotherapie, chiropractie, acupunctuur, dry needling, voedingsadvies, bloedtests en massage therapie. En dat alles onder één dak. Maar je kunt bij ons ook yoga doen, bokslessen nemen of meedoen met een van onze beroemde – of beter gezegd, beruchte – specialty camps. Wat je ook komt doen, je loopt gegarandeerd voldaan en vol energie de deur weer uit.

IEDER ZIJN EIGEN PRESTATIE

Trainen gaat niet over hoeveel gewicht je kan tillen. Het draait niet om langere afstanden rennen of meer herhalingen doen. En het is ook niet alleen weggelegd voor atleten. Trainen voorziet in de basale menselijke behoefte om je goed te voelen. Voor de een betekent dat afvallen, voor de ander sterker worden of herstellen na een blessure. Wat het ook voor jou betekent, door eeuwenoude trainingsmethoden met moderne beproefde technieken te combineren, zorgen wij dat jij je doelen haalt. Want wij geloven dat iedereen het in zich heeft om zich lichamelijk en geestelijk te ontwikkelen.

SLUIT JE AAN BIJ DE EVOLUTIE

Volgens het Oxford Engels Woordenboek is de definitie van to evolve zich geleidelijk ontwikkelen of resultaat behalen, of ervoor zorgen dat iets of iemand zich geleidelijk ontwikkelt. Ontwikkeling en resultaten behalen. Dat zijn voor ons de sleutelwoorden. Door je sterktes en zwaktes met elkaar in balans te brengen, creëren we een betere versie van jezelf.

NIET IEDEREEN IS GELIJK

Jouw lichaam is niet hetzelfde als dat van je buurman. Jouw behoeften zijn anders dan die van je vrienden. En omdat ieder mens uniek is, is er geen standaard weg naar een goede gezondheid. Daarom doen we altijd eerst een aantal tests om erachter te komen wat jij nodig hebt om je doel te bereiken. Pas daarna gaan we aan de slag.

PHYSICAL READINESS

PHYSICAL READINESS

Een uitgebreide vragenlijst om te bepalen wat je lichaam allemaal wel en niet aankan.

POSTURAL ANALYSIS

POSTURAL ANALYSIS

Een analyse van je houding. Dit is essentieel voor het opstellen van een trainingsprogramma en het monitoren van je voortgang.

ANTHROPOMETRY

ANTHROPOMETRY

Voordat je begint met trainen, meten we je antropometrische waarden zoals je lengte, gewicht, omtrek en andere factoren die de symmetrie van je lichaam bepalen. Tijdens het verloop van je training blijven we deze waarden meten, zodat je kan zien hoe je lichaam verandert.

BIOPRINT

BIOPRINT

Een BioPrint, ontwikkeld door Olympic Coach Charles Poliquin. Omdat deze meting is afgestemd op jouw vetpercentage en hormoonhuishouding, is BioPrint is het meest effectieve uitgangspunt om vet te verbranden.

STRUCTURAL BALANCE

STRUCTURAL BALANCE

Een structurele balanstest om je sterke en zwakke punten vast te stellen.

LENGTH TENSION

LENGTH TENSION

Een flexibiliteit- en mobiliteitsonderzoek. Voldoende flexibiliteit en mobiliteit zijn belangrijk voor lenigheid, bewegingsbereik en kracht.

EVALUATION

EVALUATION

Je eigen personal training programma gebaseerd op jouw behoeften en capaciteiten.

OPGELEID OM HET BESTE IN JE NAAR BOVEN TE HALEN

Onze trainers horen bij de besten van Amsterdam. Hoogopgeleid, gekwalificeerd en stuk voor stuk uitblinkers in één of meerdere sporten. Zij leiden zelf het leven dat zij hun klanten voorschrijven. Onze trainers zijn ook degenen met wie je een haat-liefde verhouding krijgt. Ze pushen je om er nóg een tandje bij te doen, als je alle tandjes eigenlijk al had bijgezet. En ook al zal je niet altijd blij met ze zijn, en zal je soms zelfs een hekel aan ze hebben, zijn ze er om je te helpen. Want zonder de juiste motivatie en begeleiding, zal die stip aan de horizon nooit dichterbij komen.

DE VOLGENDE STAP IN PERSONAL TRAINING

Teleurgesteld in de ontwikkelingen – of het gebrek daaraan – van het Amsterdamse fitness- en personal trainingslandschap, hebben personal trainers Michael Henskens en Sander Beenders besloten zelf een compleet nieuwe fitnessbeleving te creëren. Met een sterke focus op individuele behoeften in plaats van standaard oplossingen, hebben ze in 2012 Evolve Health Institute opgezet. Een luxe, duurzame gezondheidsstudio, die erop gericht is het beste in veeleisende klanten naar boven te halen.

MICHAEL HENSKENS
MICHAEL HENSKENS
Michael Henskens
Michael’s leven heeft altijd in het teken gestaan van sport en het menselijk lichaam. Vanuit zijn passie voor vechtsport heeft hij meerdere keren in de ring gestaan; als vechter in Chinees kickboksen en gemengde vechtsporten, maar ook als trainer van andere atleten. Na eerst fysiotherapie en bewegingswetenschap gestudeerd te hebben, haalde Michael zijn Master’s Degree in communicatiewetenschap. Met zijn diploma op zak heeft Michael vervolgens de wereld rondgereisd om te trainen met grootheden als Charles Poliquin, Jon Hinds, Tom Buijnen, Bob Cooley en David Haye. Michael is constant bezig te experimenteren met nieuwe methoden om deze waar relevant te verwerken in de trainingsfilosofie van Evolve.
SANDER BEENDERS
SANDER BEENDERS
Sander Beenders
Ook Sander’s leven draait volledig om sport. Al op jonge leeftijd begon hij met judo. Op de top van zijn sportieve loopbaan won hij een zilveren medaille op het Wereldkampioenschap voor teams. Tijdens zijn judojaren raakte Sander gefascineerd door fitness en gezondheid. Hij heeft diploma’s van de National Academy of Sports Medicine, International Academy for Physical Training and Active Release Techniques. Daarnaast heeft hij diepgaande kennis van voeding. Zijn ruime ervaring en brede kennis maken Sander tot een van meest succesvolle trainers van Amsterdam. Zijn clientèle bestaat voor een groot deel uit topsporters en bekende Nederlanders.

DE RUIMTE

Onze luxueuze studio van 600 m2 ligt achterin een statig grachtenpand aan de Keizersgracht. Je vindt er geen saaie cardio apparaten of spiegels. Om die reden alleen al is het geen sportschool te noemen. Wat het wel is, is een exclusieve trainingsruimte die je motiveert om te trainen zoals nooit tevoren. Want zeg nou zelf; wanneer heb je in de sportschool voor het laatst met een moker op een tractorband geslagen? Aan een klimrek gehangen? Of voluit gesprint terwijl je vastzat aan een bungee elastiek? Precies.

123

  • “Succes means doing something sincerely and whole-heartedly. And you have to have help of other people to achieve it.”

    BRUCE LEE, MARTIAL ARTIST, ACTOR, PHILOSOPHER & FOUNDER OF JEET KUNE DO

MELD JE NU AAN